2018-05-03 10:31:03• hírek • Bede Emőke

Szatmári diáklány nyerte az országos tantárgyversenyt

Még 16-ik életévét sem töltötte be az a szatmári lányka, aki lenyűgüző eredménnyel tért haza a zenei ismereteket felmérő országos tantárgyversenyről. Izabela Voropciuc ugyanis maximális, azaz 100 pontot ért el a megmérettetésen.

Izabela 2002. június 2-án született és négyéves kora óta a zongora szerelmese. Manfrédi Annamária irányítása alatt pedig a tökéletességig csíszolta tudását. „Eleinte csak szórakozásból kezdtem el a billentyűket nyomkodni, de hétévesen bekerültem a Művészeti Iskolába. Ott ismertem meg komolyabban a zongorát, melynek rejtelmeibe Manfrédi Annamária vezetett be. Bátran mondhatom, hogy sokat számít a tehetség is, de mit sem ér, ha nem fektetünk be elegendő munkát is. Mindemellett a tanárnő és a család támogatása is elengedhetetlen. Úgy gondolom, ez a három tényező a siker kulcsa” –mondta el Izabela, akinek eredményeit az egyik szatmári cég, a Lebada is ajándékkal jutalmazta.
 

Cristian Pasca a Lebada képviseletében elmondta, hogy két éve indítottak egy olyan projektet, melynek célja, hogy a helyi tehetségek sikereit díjazza. „Így jutottunk el a Művészeti Iskoláig, Izabela eredményei pedig magukért beszélnek. A siker leginkább neki köszönhető, de nagy szerepe volt ebben tanárainak és családjának is. Illetve köszönet illeti a Szatmár Megyei Tanfelügyelőséget is, ugyanis ők biztosítják a sikerek eléréséhez szükséges körülményeket.”
 

A szatmári diáklány díjazásán jelen volt Calin Durla főtanfelügyelő is, aki ugyancsak elismerő szavakkal nyilatkozott az elért eredményekről. Mint mondta, ez is azt bizonyítja, hogy Szatmár megye is lehet a sikeres diákok táptalaja. Izabela ugyanis a dobogó első fokára állhatott, nem kevesebb mint 100 pontot, azaz a maximumot sikerült bezsebelnie. Épp ezért a főtanfelügyelő nem csak Izabelának gratulált, hanem felkészítő tanárának is. Durla gondolatait oszotta az intézmény igazgatója is, aki hangjában büszkeséggel köszönte meg a lánynak, hogy országos szinten is sikerült öregbíteni az iskola hírnevét.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: